Accesstrade Malaysia : Jom Buat Komisyen Affiliate Sehingga 5 Angka!

Accesstrade Malaysia Review

Salah satu cara buat duit online yang saya paling suka adalah Affiliate Marketing.

Sebab saya hanya perlu promote saja.

Tak perlu buat produk, cari produk, simpan dan fulfill order.

Macam saya explain dalam artikel yang lain, untuk buat Affiliate Marketing, ada 2 cara untuk involve. Iaitu melalui:

  • Independent Affiliate Program
  • Affiliate Network / Marketplace.

But untuk pemula (newbie), saya sarankan anda buat duit dengan Affiliate Marketing melalui Affiliate Network.

Salah satu Affiliate Network yang semakin popular adalah ACCESSTRADE.

accesstrade

ACCESSTRADE ni agak baru dekat Malaysia, tapi dah lama bertapak untuk pasaran affiliate global.

So dalam artikel ni, saya akan cerita sikit pasal ACCESSTRADE, dan kongsi few success stories, as well as how to get started.

Jom!

ACCESSTRADE NI APA?

ACCESSTRADE ni adalah sebuah affiliate network yang berasal dari Jepun.

apa itu accesstrade

Dalam ni ada banyak brand dan niche yang anda boleh promote.

Dari barang-barang biasa, makanan, baju semua ada.

available merchant dalam accesstrade

Brand yang kita biasa dengar macam Lazada, Traveloka, dahmakan pun ada.

Nak list kan panjang. Nanti anda tengok la sendiri.

So, tak kesah anda ada blog ke, instagram ke, atau even Whatsapp saja pun boleh promote dan buat duit tau.

Asalkan anda pandai pilih niche dan produk yang ikut kesesuaian dengan audience anda.

SERIOUS KE BOLEH BUAT DUIT DENGAN ACCESSTRADE?

Yup. memang boleh.

Ini bukan scam macam MLM, skim piramid atau skim ponzi.

In fact ramai yang dah generate income lumayan melalui ACCESSTRADE.

Ada yang buat beberapa ratus. Ada yang buat beberapa ribu.

Lepas tu banyak recognition yang diorang dah dapat dekat luar negara macam International Performance Marketing Award 2020 dan lain-lain.

accesstrade achievement
award received by Accesstrade

ACCESSTRADE ada share few success stories dengan saya jugak.

So jom kita tengok.

Success Story #1 : Alysha (Buat RM 135,000)

Alysha, seorang influencer yang tak lah ada followers yang ramai, tapi mampu buat jualan sebanyak RM 135,000.

Beliau promote salah satu campaign yang ada ACCESSTRADE dekat Whatsapp.

Hebat beb.

Tak perlu pun buat kedai online ke apa. Huhu.

Hasilnya dapat komisyen RM 7,700.

success story 1

Success Story #2 : Syahirah Sabri & Neyra Shazeyra. (Buat RM 92,000)

Mereka berdua ni bukan influencer. 

Main sosial media suka-suka je macam kita.

Tapi sambil-sambil tu promote salah satu brand yang ada dalam ACCESSTRADE.

Hasilnya dapat RM 92,000 jualan.

Best kan?

success story 2

Success Story #3 : Nurafifah (Buat RM 900,000)

Nurafifah ni lagi power.

Just promote dekat Twitter & Instagram, boleh dapat almost RM 1 juta jualan!

Komisyen dekat RM 42,800!

success story 3

Nota sampingan:

Semua success stories yang ada ni tak guna pun medium atau pengiklanan berbayar.

Semua dari circle dan follower sedia ada.

Ramai orang main social media tapi tak tahu ada cara buat duit macam ni.

Rugi lah kalau korang dah tahu tapi tak buat affiliate dengan ACCESSTRADE.

Nak daftar akaun pun free je.

Amacam?

4 LANGKAH UNTUK MULA JANA INCOME DENGAN ACCESSTRADE.

Kalau anda rasa berminat nak cuba buat duit dengan ACCESSTRADE, anda boleh ikut langkah yang saya tunjukkan.

Step 1 : Daftar akaun ACCESSTRADE (Percuma)

Daftar terus akaun dekat ACCESSTRADE. 

Kalau anda klik button bawah ni, anda akan dapat extra RM 5 komisyen bila kempen yang anda promote nanti ada orang klik.

daftar accesstrade

Step 2 : Pilih kempen/ merchant dan apply.

Lepas anda dah berjaya daftar, apa perlu anda buat adalah pilih kempen.

Kiranya anda kena pilih dulu brand atau produk mana yang anda nak promote.

pilih kempen accesstrade

Dekat dashboard utama, klik CAMPAIGN.

Then klik AVAILABLE CAMPAIGN.

available campaign

Then TICK mana brand atau merchant yang anda berminat untuk promote.

Pastu klik APPLY.

Pilih ikut kesesuaian audience atau follower anda.

Then lepas dah decide, klik apply.

Lepas dah apply, anda kena tunggu untuk aprroval.

Kebanyakan kempen dan brand akan approve immediately.

Bila dah approved, anda kene pergi ke tab AFFILIATED CAMPAIGN.

affiliated campaign

Then klik gambar macam rantai tu, untuk dapatkan link affiliate anda.

klik utk link

Copy LINK.

copy link

Link ini unik dan melekat pada akaun anda.

Maknanya, kalau ada sesiapa klik, dan beli produk yang anda promote, anda akan dapat komisyen.

So simpan siap-siap link affiliate anda di tempat yang mudah untuk cari.

Step 4 : Promote, promote, promote!

Now, anda dah boleh promote dan buat duit!

Senang je proses dia.

Apa pun masa nak promote, make sure pilih platform yang sesuai dengan target market dan follower anda.

Cadangan saya buat style softselling je.

Create story santai-santai.

Baru tak nampak macam salesman.

Kalau tak nanti orang lari. Hehe.

KESIMPULAN ACCESSTRADE MALAYSIA : BUAT KOMISYEN AFFILIATE SEHINGGA RM 5 ANGKA!

Apa pun saya memang suka Affiliate Marketing.

Tambahan lagi kalau anda ada akaun Affiliate Network macam ACCESSTRADE, lagi senang.

Apply sekali je untuk dapat access jual bermacam produk dan brand.

Komisyen pun boleh tahan.

Plus, cara untuk mula dan daftar pun senang sangat. Free pulak tu.

Amacam?

Bila nak mula?

p/s: Jangan lupa claim bonus komisyen RM 5 dekat sini.

Share this!

HAFIZ AZMAN

HAFIZ AZMAN

Blogpreneur at Dropship Kartel & Kartel Digital. Sometimes jadi consultant dan coach untuk bidang Digital Marketing, Online Business, dan eCommerce.

Related Post

Dropshipping

6 Step Cari Idea Produk Best Untuk Bisnes Dropship

Nak mulakan bisnes dropship tapi belum ada idea?  Ramai takut nak mula sebab tak tau susunan benda yang patut buat. …

BACA
Dropshipping

9 Lubuk Supplier Dropship Terbaik di Malaysia

Bila sebut pasal lubuk supplier dropship, ramai bayangkan tentang pembekal dari China dan luar negara. Tapi tahukah anda kita ada …

BACA
eCommerce

15 Idea Niche Best Untuk Mulakan Bisnes Online

Teringin nak buat bisnes online tak tau nak jual apa secara online? Sebelum kenal produk untuk dijual, kenal dulu niche …

BACA
eCommerce

5 Payment Gateway Yang Best Untuk Bisnes Online Malaysia

Bisnes online telah berkembang secara berterusan seiring dengan berlalunya tahun dan salah satu tool terpenting yang harus difikirkan oleh pemilik …

BACA
shopify vs easystore review
Dropshipping

Shopify Vs EasyStore: Mana Platform E-commerce Paling Best? (Review 2022)

Shopify  merupakan salah satu platform e-dagang yang diasaskan di Canada pada tahun 2006 dan mula memasuki pasaran Malaysia sekitar tahun …

BACA
Digital Marketing

5 Strategi Marketing Kos Rendah Yang Amazing Untuk Bisnes Online

Ramai tak tahu ada je cara dan strategi marketing kos rendah untuk bisnes online. Tapi ada 5 yang betul-betul berkesan …

BACA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

PANDUAN PERCUMA

KETAHUI GAMEPLAN SAYA BUAT INCOME 6-ANGKA DARI BLOG!

Dapatkan eBook eksklusif yang mengandungi ‘failed-proof’ gameplan untuk anda mula bisnes online from scratch, dan direka khusus untuk anda yang busy tapi nak buat side income.

Ia adalah gameplan proven bagaimana saya bina Kartel Digital & Dropship Kartel from scratch, dan bina sumber income 100 peratus dari internet.

CASE STUDY EKSKLUSIF (FREE)

Rahsia Bagaimana En. Amir Hasilkan RM250k Dari Dropship Dalam Masa Sebulan!

Isi nama dan email untuk saya hantar ebook ini.