15 Produk Hot Jual Online (Latest 2023)

Jika anda sedang cari produk hot jual online 2023, anda berada di tempat yang betul!

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi 15 produk hot untuk dijual pada tahun 2023.

Sama ada anda berminat untuk mulakan kedai e-Commerce atau hanya nak tahu produk hot terkini, anda pasti akan jumpa sesuatu yang berguna di sini.

Jadi tanpa berlengah lagi, mari mulakan!

Pasaran e-Commerce Runcit pada 2023

Teknologi telah jadikan online shopping begitu mudah, dan semasa kemuncak wabak COVID-19, jualan online jadi meletup. 

Pada masa ini terdapat antara 12 dan 24 juta kedai e-Commerce di seluruh dunia dengan 58.4% pengguna beli online setiap minggu.

Menurut Statista, industri e-Commerce dijangka berkembang kepada kira-kira $8.1 trilion dalam jualan e-Commerce menjelang 2026, iaitu naik daripada $5.7 trilion pada tahun 2022.

15 produk hot jual online latest 2023 pasaran ecommerce runcit 2023

Insider Intelligence ramalkan bahawa jualan e-Commerce runcit global akan capai kira-kira $6.169 trilion, yang akan bentuk kira-kira 22.3% daripada jumlah jualan runcit.

Tip jual online produk hot 2023

Sebelum anda ambil tahu tentang produk hot untuk jual online pada tahun 2023 ini, jom belajar dulu tip nak jual produk online.

Macam mana anda pastikan kelebihan daya saing dan pengalaman jualan yang hebat untuk bisnes online anda?

Kami telah gariskan beberapa tip di bawah yang boleh membantu.

1. Kejar jualan berulang

Kesetiaan pelanggan boleh jimatkan wang bisnes anda dan dapat lebih banyak pendapatan dalam jangka masa panjang.

Pelanggan setia ini akan beli secara berkala dan tak nak ketinggalan setiap kali anda tawarkan sesuatu yang baru.

Namun, pelanggan yang hanya beli sekali saja, akan berikan cabaran untuk bisnes.

Menurut satu laporan, 75% pengguna adalah pembeli yang hanya beli sekali sahaja.

15 produk hot jual online latest 2023 repeat customer

Bisnes anda boleh atasi cabaran ini dengan beri tawaran menarik kepada pembeli agar mereka datang kembali ke kedai online anda.

Tawarkan juga sesuatu yang buat mereka beli lebih banyak seperti yang kami pernah kongsikan sebelum ini.

Seperti gunakan pendekatan yang sama dengan cara untuk tingkatkan average order value di kedai e-Commerce.

2. Bezakan dengan pembungkusan

Menurut kajian oleh Ipsos, 72% pelanggan maklumkan bahawa reka bentuk pembungkusan beri pengaruh kepada keputusan pembelian mereka.

produk hot jual online latest 2023 packaging design

Ini bermakna dengan tip mudah ini (pada pembungkusan anda), ia boleh jamin lebih ramai pembeli dan naikkan kesetiaan jenama.

Ini salah satu cara untuk tingkatkan branding bisnes anda.

Usahakan pembungkusan mesra alam, reka bentuk inovatif dan pilihan tersuai ialah taktik yang boleh bantu anda bezakan dengan pembungkusan.

SUSTAINABLE PRODUCT PACKAGING & SHIPPING // How to package with eco-friendly material and it’s cost

3. Jual produk mesra alam

Bercakap tentang mesra alam, terdapat peluang yang semakin ketara untuk penjual dalam kategori kemampanan. 

Laporan mencadangkan bahawa 73% pengguna mencari pilihan mesra alam apabila cari produk pembersihan rumah dan penjagaan diri.

Penjual yang bijak boleh masuk pasaran ini dengan produk berprestasi baik seperti sarung telefon gabus kompos dan sarung komputer riba dari plastik kitar semula.

The Best Compostable Cases For the iPhone 13

4. Tumpukan perhatian dalam satu niche

Anda mungkin dah dengar ini banyak kali, tetapi ia patut diulang – anda mesti pilih niche e-Commerce dan jual di sana. 

Walaupun ia agak menarik jika anda kejar setiap produk dan kategori yang jadi trending, namun jangan letak terlalu banyak produk yang tak fokus dengan niche anda.

Percayalah, anda akan cipta bisnes yang lebih baik dan lebih bertahan lama jika anda terkenal dengan sesuatu segmen jualan yang khusus.

5. Perhatikan pesaing anda

Akhir sekali, amalkan untuk perhatikan pesaing anda secara berkala.

Perkara ni penting untuk lihat apa yang mereka lakukan, bagaimana ia berbeza daripada strategi dan pengajaran anda yang boleh anda pelajari. 

Anda akan dapat idea yang hebat tentang pasaran dan nikmati peluang untuk perhalusi strategi anda.

Satu cara untuk pantau persaingan adalah dengan jejaki kata kunci yang digunakan di laman web mereka.

Itu memberi anda gambaran tentang pasaran yang mereka sasarkan.

Anda boleh menggunakan alatan seperti Ahrefs untuk crawling di website pesaing dan fahamkan kata kunci mereka.

Produk Hot Jual Online 2023

Ingin cari produk hot yang boleh anda jual secara kepada audiens sasaran anda?

Lihat senarai produk ini yang berfungsi dengan baik di pelbagai kedai online.

1. Aksesori Komputer

Memandangkan work from home telah mula digunakan untuk banyak organisasi, lebih ramai pekerja sediakan ruang kerja di rumah (home office).

Walaupun ada sebahagian yang kembali bekerja di pejabat, terdapat dorongan yang lebih besar untuk dapatkan persekitaran kerja yang selesa dengan alatan yang galakkan keselesaan.

Cermin mata anti-bluelight: Juga dipanggil kanta fotokromik, cermin mata anti-bluelight ialah produk hot jual online kerana manfaat kesihatan mata mereka.

produk hot jual online latest 2023 Aksesori Komputer anti blue light glass

Mikrofon podcast: Jualan mikrofon podcast meningkat semasa wabak apabila lebih ramai orang mulakan podcast. Aliran podcast masih hangat, dan item ini terjual dengan pantas. Terutamanya untuk content creator yang berhasrat hasilkan content berkualiti.

produk hot jual online latest 2023 Aksesori Komputerpodcast mic

Smart plug: Pelanggan boleh gunakannya untuk kawal peranti dari jauh untuk hidupkan dan mematikan peralatan, oleh itu tarikan mereka.

produk hot jual online latest 2023 Aksesori Komputer smart plug

Pad tetikus: Pad tetikus juga mengalami trend jualan yang meyakinkan, kerana lebih ramai orang lebih suka gunakan tetikus mekanikal, walaupun ketika bekerja dengan gunakan komputer riba.

produk hot jual online latest 2023 Aksesori Komputersmart plug

2. Kelengkapan Dapur

Walaupun makanan segera dan bawa pulang semakin popular sebelum wabak, lebih ramai orang telah beralih kepada makanan yang dimasak di rumah hari ini. 

Menurut laporan daripada PM News Wire, tujuh daripada 10 pengguna akan terus memasak di rumah walaupun selepas wabak itu.

Produk terlaris dalam kategori ini termasuk:

Air fryer: Air fryer ada di mana-mana dan semakin popular, terutamanya pada musim cuti. Pembeli menikmati kepelbagaian produk ini dan relatif mudah berbanding dengan penggoreng dalam.

produk hot jual online latest 2023 kelengkapan dapur air fryer

Portable blender: Seperti air fryer, portable blender tawarkan akses yang mudah dan pantas. Dengan portable blender, pembeli boleh membuat jus, smoothie dan minuman lain semasa dalam perjalanan.

produk hot jual online latest 2023 kelengkapan dapur portable blender

Kitchen organiser: Anda telah melihat video TikTok. Kategori ini termasuk rak boleh tindanan, pengatur rak, troli dan pengatur pantri pintu. Pembeli bagaikan ketagih untuk hias dapur dengan perabot sebegini.

produk hot jual online latest 2023 kelengkapan dapur kitchen organiser

3. Aksesori Telefon Pintar

Telefon pintar adalah satu lagi kategori popular, dan terdapat pasaran yang besar untuk aksesori. 

Ini termasuk perkara seperti sarung, pelindung skrin, pengecas dan banyak lagi.

Alat dan perkakas ini biasanya menikmati jualan online yang menggalakkan. 

Sebagai contoh, telefon bimbit dan aksesori telefon pintar adalah kegemaran pelanggan. 

Hasilnya, pasaran aksesori telefon pintar dijangka mencecah nilai $413 bilion menjelang 2030

Produk yang akan menarik permintaan tinggi termasuk:

Sarung telefon: Sarung telefon sentiasa terjual dan 2023 tidak mungkin berbeza.

produk hot jual online latest 2023 Aksesori Telefon Pintar phone case

Power bank: Orang yang sentiasa bergerak menikmati keupayaan untuk cas telefon mereka semasa dalam perjalanan. Minat terhadap power bank juga akan naik disebabkan oleh pemotongan kuasa dan catuan.

produk hot jual online latest 2023 Aksesori Telefon Pintar power bank

Portable power station: Sesuai untuk aktiviti di luar rumah atau ketika ada gangguan elektrik. Portable power station ini sediakan alternatif.

produk hot jual online latest 2023 Aksesori Telefon Pintar power bank 2

4. Produk Haiwan Kesayangan

Ramai pemilik haiwan peliharaan sentiasa cari cara untuk memanjakannya. 

Ini termasuk perkara seperti makanan, mainan, pakaian dan banyak lagi.

Jika anda sendiri seorang pencinta haiwan peliharaan, ini boleh jadi niche yang bagus untuk anda ceburkan diri.

Pasaran penjagaan haiwan peliharaan adalah produk hot jual online. 

Beberapa produk popular dalam kategori ini termasuk:

Harness anjing: harness anjing lebih selesa daripada kolar biasa, kerana ia tidak memberi tekanan pada leher haiwan peliharaan.

produk hot jual online latest 2023 pet haiwan peliharaan harness dog anjing

Katil kucing: Dengan peningkatan pemilikan kucing di banyak negara, aksesori kucing seperti katil kucing juga semakin popular.

produk hot jual online latest 2023 pet haiwan peliharaan cat bed katil kucing

Pet carrier: Pet carrier adalah penting untuk mana-mana pemilik haiwan peliharaan yang perlu lakukan perjalanan dengan haiwan kesayangan mereka. Laporan ini tunjukkan produk ini dapat permintaan yang tinggi.

produk hot jual online latest 2023 pet haiwan peliharaan carrier 2

5. Aksesori Fesyen

Fesyen sentiasa berubah, dan orang sentiasa cari cara baharu untuk ekspresikan diri mereka.

Ini termasuk perkara seperti barang kemas, topi, tali pinggang dan banyak lagi.

Jika mata anda tajam untuk padankan sesuatu gaya, ini boleh jadi niche yang bagus untuk anda ceburi.

Fesyen adalah niche utama e-Commerce B2B. 

Tetapi perkembangan terkini, seperti kembali ke aktiviti luar dan sosial, jana minat yang lebih besar dalam item tertentu.

Item fesyen yang jadi trending untuk dijual pada tahun 2023 termasuk:

Seluar jeans high waist: Pakaian luar semakin meningkat, dan seluar jeans pinggang tinggi (atau mom jeans) terus menjadi kegemaran pelanggan.

produk hot jual online latest 2023 fesyen mom jeans high waist

Athleisure: Terima kasih kepada peningkatan minat terhadap kasut dan jenama seperti Nike dan Lululemon, pakaian sukan kini jadi bergaya. Pembeli suka gaya dan keselesaan yang dibawa oleh produk ini.

produk hot jual online latest 2023 fesyen Athleisure

Tudung: Tudung datang dalam pelbagai corak dan warna yang menarik dan boleh digayakan dengan hampir semua pakaian. Jadi, tidak hairanlah mereka melihat volum carian yang tinggi di Google Trends.

produk hot jual online latest 2023 fesyen tudung

Shapewear: Jualan shapewear, seperti legging, naik kerana orang ramai terjebak dengan barangan pakaian yang berikan bentuk badan yang sepadan dengan keinginan mereka. Shapewear ini bukan saja beri peluang mereka untuk bergaya malah untuk sokong postur badan yang betul ketika aktiviti fizikal seperti senaman. Memandangkan trend itu telah bertahan setakat ini dan berkemungkinan ia akan berterusan hingga 2023.

produk hot jual online latest 2023 fesyen Shapewear

6. Produk kesihatan dan gaya hidup

Dengan begitu ramai orang yang nak dapatkan bentuk badan, terdapat pasaran yang besar untuk produk kesihatan dan gaya hidup.

Ini termasuk perkara seperti peralatan senaman, pakaian senaman, makanan tambahan dan banyak lagi.

Jika anda berminat dengan gaya hidup yang sihat, ini boleh jadi niche yang bagus untuk anda teroksi.

Kesihatan dan kesejahteraan adalah keutamaan yang lebih besar bagi orang ramai hari ini. 

Menurut kajian Ipsos, 62% orang mengaku bahawa mereka lebih sedar tentang kesihatan mereka sekarang berbanding sebelum wabak.

Beberapa produk popular dalam kategori ini termasuk:

Makanan tambahan perubatan: Makanan tambahan seperti Ashwagandha, yang dicadangkan untuk membantu kesuburan lelaki dan meningkatkan prestasi sukan, menyaksikan peningkatan volum carian. Satu lagi produk yang menjadi trend ialah kopi cendawan – campuran cendawan perubatan yang dikisar seperti surai Lion dengan biji kopi.

https://cdn.jwplayer.com/previews/vbDVpBuA

Pembersih udara: Dengan kebimbangan yang lebih besar tentang kualiti udara di banyak bandar utama, penapis udara menjadi trend sebagai pilihan untuk segarkan udara tercemar.

produk hot jual online latest 2023 Produk kesihatan dan gaya hidup air purifier

Matcha: Matcha ialah teh hijau berkafein yang semakin meningkat digunakan dalam kalangan orang yang utamakan kesihatan dan kesejahteraan. Pasaran matcha pada 2022 bernilai USD 3.15 juta.

produk hot jual online latest 2023 produk kesihatan matcha
produk hot jual online latest 2023 Produk kesihatan dan gaya hidup matcha

Botol air boleh guna semula: Prihatin terhadap alam sekitar, dan kesannya terhadap kesihatan, pupuk penggunaan produk mesra alam dan kesihatan seperti botol air boleh guna semula.

produk hot jual online latest 2023 Produk kesihatan dan gaya hidup bottle water eco

7. Keperluan Ibu Mengandung dan Menyusu

Apabila populasi terus meningkat, begitu juga pasaran untuk pakaian bersalin.

Ini termasuk perkara seperti pakaian, kasut dan banyak lagi.

Jika anda sedang mencari niche yang mempunyai banyak potensi, ini dia.

Kasut: Ini aksesori yang penting untuk ibu hamil agar mereka dapat berjalan dengan selesa, dalam postur badan yang penting seterusnya elakkan kejadian lain seperti sakit pinggang.

produk hot jual online latest 2023 Keperluan Ibu Mengandung dan Menyusu kasut

Nursing cover: Helaian kain ini ber privacy dan keselesaan bagi ibu yang perlu susukan bayi di tempat awam. Barang ini selari dengan seruan Kementerian Kesihatan Malaysia yang amat menggalakkan ibu memberi susu badan kepada bayi mereka.

produk hot jual online latest 2023 Keperluan Ibu Mengandung dan Menyusu nursing cover

Maternity pillow: Ketidakselesaan ibu mengandung dapat dikurangkan dengan bantal ini. Ia direka khas untuk menyokong tubuh ibu mengandung supaya dapat tidur lena dalam posisi yang mereka gemari.

produk hot jual online latest 2023 Keperluan Ibu Mengandung dan Menyusu maternity pillow

8. Perkakas Pembersihan Rumah

Kebersihan rumah juga satu obsesi warganet. Di TikTok, lihat saja kepada #cleantok yang paparkan rakaman video cara masing-masing membersihkan rumah.

Dari peralatan sehinggalah bahan detergent, ia jadi sesuatu yang dapat sambutan hangat.

Satu produk pencuci lantai keluaran BigPlus Malaysia, mendapat jumlah tontonan sebanyak  241.8k dan dan sejumlah 102.7k pembeli telah membeli produk berkenaan.

produk hot jual online latest 2023 pembersihan rumah detergent

Para pengguna TikTok juga gigih buat content untuk dapatkan komisen daripada program affialiate yang ditawarkan oleh syarikat pengeluar.

Antara barangan lain yang sesuai untuk disasarkan pada niche yang sama adalah seperti berikut.

Pencuci pinggan mesra alam: Selain mesra alam, bahan sebegini juga biasanya dilabelkan sebagai gred makanan yang boleh menaikkan kepercayaan pengguna. Formulasi pencuci pinggan mesra alam bukan sahaja diperbuat daripada tak mencemarkan alam, malah ia juga tidak mengeringkan tangan.

produk hot jual online latest 2023 pembersihan rumah dishwasing eco friendly

Vacuum stick: Ada macam-macam model vacuum stick di pasaran, pilih saja yang mana satu yang boleh penuhi permintaan pelanggan. Kini vacuum stick juga hadir dengan fungsi mop selain menyedut habuk/kotoran.

produk hot jual online latest 2023 pembersihan rumah vacuum stick

9. Produk Digital

Produk digital menjadi semakin popular apabila orang ramai mencari cara untuk menjimatkan ruang. Ini termasuk perkara seperti e-book, kursus dalam talian dan banyak lagi.

Jika anda ada kepakaran dalam subjek tertentu, ini boleh menjadi cara terbaik untuk menjana wang.

Ini juga salah satu passive income yang anda boleh jana secara online.

Namun, kalau anda jadi tukang jual pun, hasilnya masih lumayan.

Contohnya tutorial untuk buat pes masakan secara komersial oleh Chef Amer ini.

produk hot jual online latest 2023 produk digital

Ketika sesi bengkel Hack-A-Launch pada 2022, salah seorang ejen jualan modul ini mendedahkan bahawa dia berjaya menjana RM5 juta dalam setahun dengan tutorial masakan.

Dari proses kiraan kos pembelian bahan mentah, pemilihan peralatan, cara masak, cara bungkus dan cara jual; semuanya lengkap dimuatkan dalam satu modul.

Dengan modul sebegini, sesiapa yang berhasrat untuk belajar cara buat pes masakan boleh elakkan kerugian dengan adanya panduan yang betul daripada pemain industri itu sendiri.

Jadi, jika anda ada apa-apa kemahiran, sampaikan dalam produk digital.

10. Produk Penjagaan Kulit

Penjagaan kulit adalah industri bernilai bilion dolar, dan ia semakin besar.

Ini termasuk perkara seperti topeng muka, serum dan banyak lagi.

Jika anda berminat dengan penjagaan kulit, ini boleh menjadi niche yang bagus untuk anda mulakan bisnes online.

Penanggal solekan: Ada pelbagai formula untuk penanggal solekan. Solekan tebal dan degil yang biasanya dirumus khusus untuk tanggalkan pembayang mata dan maskara. Selain itu bagi pengguna berkulit sensitif, perlu elak mineral oil dalam penanggal solekan mereka.

produk hot jual online latest 2023 penjagaan kulit make up remover

Serum: Serum digunakan untuk merawat masalah kulit wajah. Boleh dibahagikan kepada beberapa rawatan khusus misalnya, kurangkan kedutan, cerahkan tona kulit, rawat/kawal jerawat, pudarkan parut dan buatkan wajah seri bermaya.

produk hot jual online latest 2023 penjagaan kulit serum

Sunscreen: Sunscreen bukan sahaja untuk kecantikan kulit, malah kesihatan kulit. Kulit yang tidak dilindungi daripada panahan sinar UV, akan lekas tampak gelap, berjeragat serta berisiko untuk dapat kanser kulit. Sunscreen adalah kunci kepada semua rutin penjagaan kulit yang lain. Tanpa penggunaan sunscreen, ia umpama amalan yang sia-sia kerana terdedah dengan risiko kerosakan kulit yang terdedah dengan matahari.

produk hot jual online latest 2023 penjagaan kulit sunscreen

11. Dekorasi Rumah

Barangan hiasan rumah terus catatkan angka jualan dan pertumbuhan yang kukuh. Pasaran yang bernilai $641.4 bilion pada 2020, dijangka berkembang pada kadar 4.8% setiap tahun antara 2021 dan 2026.

Beberapa produk popular dalam kategori ini termasuk:

Decorative doormat: Doormat dengan reka bentuk yang menarik, mesej unik dan ciri tersuai lain sangat diperlukan. Lebih-lebih lagi untuk rumah yang ada tema dekorasi tertentu. Pintu rumah ialah tempat pertama yang menyambut kita melangkah masuk, tentunya perlukan rekaan istimewa untuk serikan lagi pintu masuk itu.

produk hot jual online 2023 - doormat

Langsir gelap: Dengan iklim khatulistiwa negara kita, warna langsir gelap yang dibuat dengan bahan gelap untuk cipta ruang yang sejuk dan selesa serta privacy untuk penghuni sesebuah kediaman.

produk hot jual online latest 2023 kelengkapan rumah blind curtain

Lampu sisi katil: Selain daripada fungsinya, lampu sisi katil adalah peluang untuk tambah hiasan dan gaya. Dan dengan kemudahan pemasangan mereka, tidak hairanlah jika pembeli menyukai lampu sisi katil.

produk hot jual online latest 2023 kelengkapan rumah sidebed lamp

Katil sofa: Ia merupakan gabungan terbaik antara keselesaan dan gaya, sesuai untuk hari-hari malas berehat di ruang tamu sambil tonton filem yang bagus. Gaya minimalis yang jimat ruang hiasan serta perabot praktikal dalam satu item yang sama, tentunya akan menjimatkan belanja juga, kan?

produk hot jual online latest 2023 kelengkapan rumah sofa bed

12. Barangan Bayi

Barangan bayi sentiasa dapat permintaan kerana populasinya terus bertambah.

Jika anda sukakan bayi, ini boleh jadi niche yang bagus untuk anda.

Pelbagai produk meliputi pakaian, produk penjagaan kulit, permainan, peralatan harian (mandi, bermain, tidur dan menyusu) dan macam-macam lagi.

Walaupun lebih ramai orang buat keputusan melahirkan anak di kemudian hari, terdapat juga perbelanjaan bersih yang lebih besar untuk barangan penjagaan anak.

Ibu bapa ingin beli produk yang bagus untuk anak-anak mereka dan juga semakin mencari untuk membuat pernyataan gaya.

Pilihan terbaik untuk produk hot jual online untuk barangan bayi termasuk:

Baby carrier: Terdapat permintaan yang tinggi dan berterusan untuk baby carrier baru-baru ini, dan arah aliran carian kekal secara relatif stabil. Pasaran baby carrier dijangka berkembang sebanyak USD263.71 juta sepanjang 2023-2027. Pasarannya didorong oleh inovasi dan peluasan portfolio yang membawa kepada premiumization produk, peningkatan permintaan untuk baby carrier pelbagai fungsi, dan perubahan gaya hidup ditambah dengan peningkatan dalam keluarga ibu bapa tunggal dan lain-lain.

produk hot jual online latest 2023 bayi baby carrier

Baby monitor: Kedudukan teratas untuk pertimbangan keselamatan, baby monitor pastikan ibu bapa keselamatan anak mereka. Model dengan ciri tambahan seperti komunikasi dua hala, penglihatan malam dan sudut dinamik dapat permintaan yang tinggi.

produk hot jual online latest 2023 bayi baby monitor

Buaian bayi: Produk buaian bayi semakin hangat di kalangan ibu bapa yang mempunyai bayi. Gerakan goyang lembut buaian menenangkan bayi dan menyediakan masa tenang yang sangat diperlukan untuk orang dewasa.

produk hot jual online latest 2023 bayi baby swing

Mainan: Mainan kanak-kanak adalah produk hot jual online di seluruh dunia. Di AS sahaja, permintaan untuk produk ini melonjak sebanyak 17% pada 2021.

produk hot jual online latest 2023 mainan bayi baby toys
produk hot jual online latest 2023 bayi baby toys

13. Portable Tumblers & Juicer

Masa depan pasaran tumbler global dengan penutup kelihatan menarik dengan peluang dalam aktiviti luar seperti berkhemah, mendaki, kecergasan dan perjalanan.

Pasaran tumbler global dengan penutup dijangka mencecah anggaran $2.5 bilion menjelang 2023 dengan CAGR sebanyak 6.8% dari 2018 hingga 2023. 

Pemacu pertumbuhan utama untuk pasaran ini ialah peningkatan dalam aktiviti rekreasi luar, permintaan untuk produk minuman yang menarik dan penggunaan yang semakin meningkat gelas promosi sebagai hadiah korporat atau peribadi dengan cetakan, logo dan mesej tersuai.

Tumbler ialah cara popular untuk isi dan minum air kegemaran, dan ia boleh digunakan untuk kedua-dua minuman panas dan sejuk.

produk hot jual online latest 2023 tumbler

Apa yang menarik tentang tumbler ialah ia boleh disesuaikan dengan logo atau mesej peribadi, ia jadikannya item hadiah yang hebat.

Selain tumbler, portable juicer juga antara produk yang semakin mendapat tempat di pasaran. Ia kecil, mudah digunakan dan ada kuasa bateri untuk beroperasi.

Selepas kisar, hasilnya, boleh terus diminum dengan bekas yang sama.

Saiz pasaran portable blender global bernilai USD 120.8 juta pada 2019 dan dijangka berkembang pada kadar pertumbuhan tahunan kompaun (CAGR) sebanyak 8.1% dari 2020 hingga 2027.

produk hot jual online latest 2023 juicer 2

Peningkatan populariti makanan dan minuman sihat hasil daripada penggunaan yang lebih tinggi gaya hidup sihat dalam kalangan individu, ditambah dengan peningkatan keperluan perjalanan, telah memacu pertumbuhan pasaran. 

Perbandaran yang pesat, perubahan gaya hidup, perubahan tingkah laku penggunaan makanan, dan jadual pengguna yang padat telah meningkatkan jualan pengisar mudah alih selama bertahun-tahun di seluruh dunia. 

Dengan permintaan yang semakin meningkat untuk peralatan dapur mudah alih, permintaan untuk portable juicer blender yang juga produk hot ini telah menyaksikan pertumbuhan yang ketara di kawasan bandar, di mana penduduk bekerja yang ramai mencari masa dan makanan yang mudah.

produk hot jual online latest 2023 juicer

14. Penjagaan Diri dan Kecantikan

Industri kecantikan dan penjagaan diri akan berkembang lebih daripada 50% untuk mencapai hasil $131 bilion menjelang 2026.

Beberapa produk penjagaan diri dan kecantikan utama yang menerajui trend itu termasuk:

Press-on-nail: Press-on-nail yang bergaya, berpatutan dan selesa; sangat sesuai untuk pelanggan rias kuku meski di rumah. Dah tak perlu ke salun kecantikan.

produk hot jual online latest 2023 kecantikan penjagaan press on nail

Topeng tidur: Topeng tidur boleh bantu tidur yang lebih cepat dan lebih lena. Ia lindungi mata daripada cahaya terang (yang boleh halang tidur), dan itulah sebabnya pembeli sukakan produk ini.

produk hot jual online latest 2023 kecantikan penjagaan sleep mask

Minyak rambut: Disebabkan aplikasi uniseksnya, minyak rambut ialah produk sohor kini dalam sektor penjagaan diri lelaki dan wanita.

produk hot jual online latest 2023 kecantikan penjagaan hair oil

15. Produk Dandanan Lelaki

Produk dandanan lelaki adalah cara popular untuk lelaki kelihatan terbaik.

Zaman kini, golongan lelaki juga sudah mulai ambil peduli dengan penampilan diri mereka.

Anda boleh jual barangan seperti krim pencukur, pencukur dan banyak lagi.

Portable shaver: Mudah dibawa, pantas mencukur dan merapikan misai dan jambang. Kebiasaannya disertakan dengan charger untuk cas portable shaver.

produk hot jual online latest 2023 dandanan lelaki shaver

Shaving care: Rangkaian penjagaan sebelum dan selepas mencukur. Meliputi krim dan pelembap untuk melindungi kulit wajah setelah mencukur.

produk hot jual online latest 2023 dandanan lelaki shaving care

Haircare: Penggayaan rambut yang menggunakan wax (sebagai bahan menggaya rambut) makin popular. Selain itu, para lelaki juga prihatin dengan kesihatan kulit kepala yang secara tak langsung menentukan kesuburan rambut; maka tonik dan syampu yang sesuai untuk melawan kebotakan amat dicari-cari.

produk hot jual online latest 2023 dandanan lelaki haircare

Dah Jumpa Produk Hot Jual Online Pada 2023 Ni?

Produk yang paling menguntungkan untuk dijual di kedai online adalah produk yang ada permintaan yang tinggi.

Dengan pilih kategori produk popular, produk trend, pasaran sasaran dan ada strategi pemasaran yang mantap, anda boleh pastikan kedai anda berjaya tarik pelanggan dan jana jualan.

Tahun 2023 adalah spektrum baru untuk bisnes e-Commerce kerana kebanyakan kedai fizikal telah banyak beroperasi. Sedikit sebanyak beri kesan kepada trend pembelian online.

Namun, jangan putus asa untuk cari produk hot jual online ya!

Buat kajian pasaran lebih mendalam supaya barang jualan anda kekal relevan untuk jual di kedai e-Commerce.

Jadi, produk hot mana satu yang anda berminat nak jual online pada tahun 2023 ni?

Share this!

Ainul Tajul

Ainul Tajul

Penulis kandungan sepenuh masa di Kartel Digital Sdn. Bhd. Berpengalaman sebagai pemasar digital, editor, pencipta kandungan, penulis iklan, pengurus acara, tutor, dan konsultan/auditor. Minat sains & teknologi, media sosial dan penulisan sastera kreatif.

Related Post

Digital Marketing

7 Langkah Cara Buat Kalendar Pemasaran Untuk Bisnes e-Commerce

Buat kalendar pemasaran macam ubahsuai rumah. Anda boleh jadualkan segala-galanya, mengupah semua tukang yang betul dan beli kemasan yang paling …

BACA
Creatives

10 Contoh Design Store E-commerce Yang Mantap (Update 2023)

Jika anda jual produk online, anda tahu betapa pentingnya ada design store e-Commerce yang mantap. Perkara ni sangat penting supaya …

BACA
Affiliate Marketing

13 Passive Income Online 2023

Walaupun ia disebut-sebut sebagai wang mudah, kebanyakan idea passive income online yang berjaya adalah hasil kerja keras: bina audiens, optimumkan …

BACA
eCommerce

Cara Buat Branding Bisnes e-Commerce

Bina strategi branding bisnes e-Commerce yang konsisten dan berkuasa; bukanlah tugas yang mudah, tetapi terdapat taktik terbukti yang boleh anda gunakan untuk tarik pelanggan baharu dan pastikan pelanggan sedia ada terlibat dengan brand anda.

BACA
Dropshipping

6 Punca Dropshipper Gagal Dalam Bisnes

Dianggarkan 9 daripada setiap 10 dropshipper gagal dalam bisnes, dalam tempoh empat bulan pertama mereka. Baca selanjutnya untuk ketahui 6 punca dropshipper gagal dalam bisnes.

BACA
Digital Marketing

Bisnes Dropship: Kelebihan dan Kekurangan

Dropship ialah kaedah jualan yang sering disebut-sebut sebagai cara cepat untuk menjadi kaya dengan sedikit usaha. Nak info lagi terperinci, …

BACA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PANDUAN PERCUMA

KETAHUI GAMEPLAN SAYA BUAT INCOME 6-ANGKA DARI BLOG!

Dapatkan eBook eksklusif yang mengandungi ‘failed-proof’ gameplan untuk anda mula bisnes online from scratch, dan direka khusus untuk anda yang busy tapi nak buat side income.

Ia adalah gameplan proven bagaimana saya bina Kartel Digital & Dropship Kartel from scratch, dan bina sumber income 100 peratus dari internet.

CASE STUDY EKSKLUSIF (FREE)

Rahsia Bagaimana En. Amir Hasilkan RM250k Dari Dropship Dalam Masa Sebulan!

Isi nama dan email untuk saya hantar ebook ini.